Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007

Πιπεριές και Μεσογειακή Δίαιτα


Οι πιπεριές κυρίως καλλιεργούνται στην Βόρεια Ελλάδα και Πελοπόννησο. Υπάρχουν πολλά είδη πιπεριάς (τουλάχιστον 200) με διαφορετικό σχήμα χρώμα και ποιότητα και ποσότητα στοιχείων.

Οι κύριες κατηγορίες είναι:

· Οι στρόγγυλες κατάλληλες για γέμισμα
· Οι πιπεριές κατσίκας όπως ονομάζονται που είναι μακριές και κάνουν για ψητές
· Οι ψιλές κόκκινες καυτερές
· Οι κοντές πράσινες για τουρσί
· Και οι κόκκινες Φλωρίνης όπως ονομάζονται για σαλάτα

Όλες οι πιπεριές ιδιαίτερα οι καυτερές είναι πλούσιες σε Βιταμίνη Α και C, ανεβάζουν την αντοχή, μειώνουν το αίσθημα πείνας, βοηθούν την καλή κυκλοφορία του αίματος και τέλος βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες οι κόκκινες πιπεριές αναφέρονται στον αμερικάνικο κατάλογο Merck σαν τρόφιμο που βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, στην όραση , στην μνήμη, την κατάθλιψη και την χώνεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια: